NOTICIES

"QUAN EL MAR ENS FA ESTERNUDAR" PROPERA XERRADA DEL CICLE DE CONFERÈNCIES ANAR A MAR

Superat el període nadalenc, el proper dijous, 12 de gener, es recupera el programa del cicle de conferències “Anar a Mar” organitzat per Marina de Badalona i l’Escola del Mar de l’àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona. La cita de dijous  té per títol “Quan el mar ens fa esternudar”, i consisteix en l’explicació per part de la biòloga i oceanògrafa Magda Vila Reig,  de l’Institut de Ciències el Mar, de l’estudi de les proliferacions d’algals bentòniques amb repercussions sobre la salut púbica. En aquesta ocasió serà a l’Escola del Mar, a les 19h.

Pel que fa a la resta del mes de gener, la següent proposta es titula “Els valors de la vela transoceànica”. En aquest cas, l’Anna Corbella, una de les tres dones que han fet la volta al món sense escales a bord d’un veler, ens explicarà la seva experiència a la Barcelona World Race 2005-2016, que va compartir amb Gerard Marina. Sorgiran molts temes, la base “mini”, navegar en solitari, anècdotes, projectes de futur. No perdeu l’oportunitat de passar la tarda amb una regatista i creuerista de primer nivell. D’acord amb l’alternança del lloc on es fan les sessions, la cita amb la Corbella és a les 19h, al Centre d’Activitats Nàutiques del Port.

Tancarem gener amb l’expert en biologia marina Stefano Ambroso, que compartirà els treballs d’investigació que  ha realitzat des de l’Institut de Ciències del Mar i des del CSIC que desvetllen la vida que s’amaga dins i sota del gel antàrtic. El títol: Biodiversitat antàrtica: Què hi ha a dins i a sota del gel.

 

Recordar que les 12 conferències es fan els dijous des del 17 de novembre al 2  de març, de manera alternativa a l’Escola del Mar i al Port de Badalona, i així fins a acabar la programació. Amb l’única excepció d’una xerrada al Museu Municipal de Badalona el 16 de febrer de 2017. Totes les conferències són gratuïtes i comencen a les 19 hores.

”Anar a Mar” és l’evolució i la maduració d’aquells “Retalls de Mar” convocats durant més d’11 anys des de l’Escola del Mar, que després d’anys d’interrupció es  van reprendre amb  “Apropa’t al Mar, Apropa’t al Port”, impulsats des de Marina de Badalona. El curs passat, el Port i l’Escola es coordinen per impulsats plegats el cicle, que va engegar al novembre la segona temporada amb la voluntat de consolidar-se i esdevenir un reflex de la col·laboració entre l’Escola del Mar i el Port de Badalona, entès també com a eina pedagògica.

ACCIÓ GASTRONÒMICA QUE COMBINA PEIX, VI DO ALELLA, QUETX I DEBAT ESTRATÈGIC DIUMENGE AL PORT

Amb l’entrada de Badalona a la DO Alella, no només s’incorpora a la denominació un llarg bagatge cultural, patrimonial i econòmic al voltant del vi, sinó que també ho fan altres activitats productives que formen part de la memòria col·lectiva de la ciutat i que encara mantenen la seva activitat a dia d’avui. Una d’aquestes activitats és la pesca artesanal, que sostinguda durant tots aquests anys per la Confraria de Pescadors de Badalona, alhora que amb la seva presència ens trasllada un llegat patrimonial i cultural que forma, en gran part, el nervi fundacional de la ciutat.  La Sargantana Cooperativa promou el diumenge 9 d'octubre una acció gastronòmia que combina peix, vi DO Alella, sortida en el quetx i degustacions, Així com converses de taverna amb els pescadors i un debat al voltant de la ciutat i la seva vinculació amb el vi. En el debat participaran, entre d'altres, el regidor Àlex Mañas i el director del Campuc de l'Alimentació de la UB Màrius Rubiralta.

Marina de Badalona dóna suport a aquesta acció promoguda per la Sargantana Coop, en un intent de fer un pas endavant i organitzar aquesta acció gastronòmica per posar en valor aquests actius econòmics i culturals. Les sortides complementen el programa i les podeu gestionar en aquesta mateixa plana web.

La primera sortida anirà a càrrec d’un especialista de la DO Alella i en la segona i en la tercera, el ponent serà un membre de la Confraria de Pescadors. En les tres, hi haurà degustació de vi blanc d’Alella Vinícola.

CELEBRADA LA PRIMERA REUNIÓ DEL GRUP ORGANITZADOR DEL PROCÉS PARTICIPATIU SOBRE EL PROJECTE URBANÍSTIC DE LA RAMBLA GORG-CANAL DEL PORT DE BADALONA

L’objectiu és que el veïnat tingui el màxim d’informació sobre l’estat del projecte de remodelació d’aquesta zona del barri del Gorg

 

 

CELEBRADA LA PRIMERA REUNIÓ DEL GRUP ORGANITZADOR DEL PROCÉS PARTICIPATIU SOBRE EL PROJECTE URBANÍSTIC DE LA RAMBLA GORG-CANAL DEL PORT DE BADALONA

L’objectiu és que el veïnat tingui el màxim d’informació sobre l’estat del projecte de remodelació d’aquesta zona del barri del Gorg

Recentment s’ha celebrat la primera reunió del Grup Organitzador del Procés Participatiu sobre el projecte urbanístic Rambla del Gorg-Canal del Port de Badalona, endegat pel govern municipal conjuntament amb entitats veïnals. En aquesta primera reunió, celebrada la setmana passada a la seu del Districtè 5è i que va ser coordinada des de l’Àrea de Participació i Convivència, hi van assistir representants d’associacions de veïns, la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB), la Plataforma Port, l’empresa Marina Badalona i representants dels Ambits de Badalona Habitable i de Badalona Democràtica.

 

A la trobada es va continuar amb el treball en comú endegat aquest estiu, i que fins ara s’ha concretat en tres reunions plenàries celebrades amb les entitats del districte. En la reunió es va acordar que després d’aquesta primera sessió informativa, els participants visitaran properament la zona del Gorg i participaran en una sessió a la seu de Marina Badalona amb membres de les juntes d’associacions de la zona.

 

Posteriorment, aquestes juntes comunicaran al veïnat l’estat del projecte. Amb aquesta i d’altres accions informatives en mitjans de comunicació audiovisuals i també a través de les xarxes socials, la regidora delegada de Participació, Fátima Taleb, afirma que “el govern municipal vol arribar al màxim possible de veïns i veïnes informades, una condició que es fonamental en el procés perquè sense informació no ES pot decidir”. “La segona fase es concretarà en jornades participatives, on el conjunt de col·lectius i la ciutadania s’implicaran en la concreció d’ús, disseny i gestió d'equipaments i altres temes com la mobilitat o accessibilitat”, ha afegit.

 

Per la seva banda, el regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, ha explicat que “aquest Procés Participatiu sobre el projecte urbanístic Rambla-Canal del Port de Badalona respon al compromís de l’Ajuntament de transparència i participació ciutadana oberta a tothom, sense privilegis ni exclusions”. “El govern valora que el procés participatiu sobre els elements de futur del projecte és compatible amb el curs de les obres i la resposta a les necessitats urgents del projecte”, ha indicat.

 

 

 

 

Badalona, 22 de setembre de 2015

COMENCEN LES OBRES DEL CANAL DE BADALONA

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, acompanyat per la delegada del Govern a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, ha col·locat avui la primera pedra de les obres del futur canal del port de Badalona. Aquest acte simbòlic, realitzat a la confluència dels carrers de la Indústria amb Antoni Bori, al barri del Gorg, marca l’inici de les obres de construcció d’aquest canal, que serà navegable. La previsió és que estigui acabat l’any 2017.

El futur canal tindrà 360 metres de longitud i 32 metres d’ample. El canal començarà al carrer del Progrés i arribarà fins al port. L’aigua del canal es renovarà permanentment ja que hi haurà un sistema que impulsarà l’aigua, degudament sanejada, des del final del canal fins al mar mitjançant una canonada soterrada. El cost total d’aquest projecte, sense comptar la construcció del viaducte del tren que passarà per sobre del canal, serà de 4.300.000 euros.

El projecte preveu la urbanització d’una superfície total de 14.000 metres quadrats, que inclou la zona enjardinada de la capçalera del canal on hi haurà una àmplia làmina d’aigua. Es disposaran i prioritzaran amplis passejos per a vianants que connectaran el parc del Gorg amb el port. A cada costat del canal hi haurà habitatges. El trànsit de vehicles es farà en dos carrils situats un a cada banda del canal i on només es podrà circular a poca velocitat. En la redacció del projecte constructiu s’han seguit els criteris d’accessibilitat en els itineraris de vianants, els paviments i les rampes.

En l’acte d’avui, la delegada del Govern a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, ha mostrat la seva satisfacció per poder participar “en l’acte d’inici d’una obra tan esperada i important per a Badalona”. Maria de los Llanos de Luna ha recordat la contribució del Govern d’Espanya, i en concret d’Adif, per a l’inici del projecte. “Aquesta era una aspiració de la ciutat que portava 15 anys encallada i gràcies a la feina de l’alcalde Xavier Garcia Albiol avui ho podem celebrar”, ha afirmat.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha agraït també la col·laboració d’Adif i del Govern d’Espanya, així com el suport del Consell Comarcal i del grup municipal de Convergència i Unió. Xavier Garcia Albiol ha explicat que “l’inici de les obres del canal del port és una molt bona notícia per a Badalona i especialment per als veïns del barri del Gorg que han patit la degradació d’aquesta zona durant molts anys”.