NOTICIES

LA TASCA DE LA FUNDACIÓ CRAM, PROPERA CITA DEL CICLE DE CONFERÈNCIES “ANAR A MAR” 2017-2018 

El dijous 25 de gener de 2018 a l’Escola del Mar i, com sempre, a les 19 h, tenim la tercera cita del cicle “Anar a Mar” 2017/2018. Concretament, el títol de la xerrada és “La Fundació CRAM i la fauna amenaçada”, a càrrec d’Anna Casquet, Biòloga de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins. Amb ella descobrirem com és el treball en el rescat i assistència de la  fauna amenaçada des de 1994. Quan algun exemplar de tortuga marina, cetaci o au marina apareix a la platja amb alguna lesió o patologia, sovint causada per activitats humanes, la Fundació CRAM posa en marxa l’operatiu per donar una assistència adequada a aquests exemplars en perill. L’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona (Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Ajuntament de Badalona) i Marina de Badalona es complauen a impulsar la tercera edició del cicle de conferències “Anar a Mar” on especialistes de diferents disciplines abordaran temes d’actualitat o d’investigació vinculats amb el mar. L’objectiu principal d’”Anar a Mar” és apropar la comunitat científica als ciutadans i ciutadanes i, per altra banda, donar a conèixer el mar des de visions i aspectes molt diferents amb la intenció d’obrir un espai de coneixement i de debat a l’entorn del mar. També, i especialment en una ciutat que aposta per impulsar projectes per obrir-se al mar, persegueix apropar tothom mental i físicament al mar en els mesos de tardor i hivern, per superar la marcada estacionalitat i la concentració de l’ús del litoral durant la temporada de bany. És a dir, pretén introduir el referent del mar en una època de l’any en la que sembla que desapareix del nostre paisatge i de la nostra agenda. El cicle consta de 6 conferències de temàtica diversa, sempre amb el mar com a fil conductor. Les conferències es faran en dijous. La primera va ser el passat 26 d’octubre i el cicle durarà fins el 26 d’abril de 2018. Les conferències es faran de manera alternativa a l’Escola del Mar i al Centre d’Activitats del Port, comencen a les 19h i l’accés és lliure i gratuït.

BONIFICACIÓ EN L'APARCAMENT I TALLERS PER CELEBRAR QUE ELS REIS DE L'ORIENT ARRIBEN A BADALONA A BORD DEL QUETX

El Port de Badalona ha concentrat els actes de celebració del Nadal  2017 en la data màgica de preparar-nos per a l’arribada dels Reis de l’Orient a la ciutat, a la que tornaran a accedir-hi  per mar a bord del quetx Ciutat Badalona. De manera que el dijous 4 i el divendres 5 de gener, els dies a tocar de l’entrada, un patge real hi serà a la mateixa embarcació els matins de 10h a 13.30h per escoltar i atendre a la canalla. I de ben segur que aquest patge coneix de ben a prop a Melcior, Gaspar i Baltasar. També es podrà visitar el vaixell i s’han programat tallers de manualitats per a la canalla.  Els tallers es faran en el mateix horari, de 10h a 13.30h prèvia reserva de plaça al correu events@marinabadalona.cat  perquè es puguin realitzar amb tranquil·litat per grups de 15 nens i nenes.

Per aquestes dates tan màgiques, el recinte del Port completa la campanya amb l’oferta gastronòmica dels establiments de restauració del Port, que han preparat menús especials per als dies assenyalats i per a grups i empreses,  i han posar en marxa una campanya de bonificació de tres hores gratuïtes d’aparcament per obsequiar els seus clients. Aquesta campanya serà efectiva fins el dilluns, inclòs, 8 de gener de 2018.

 

PROPOSTES PER DESEMBRE: FUGIM DE L’ESTACIONALITAT DE LA NAVEGACIÓ DURANT L'HIVERN

 

On s’ha dit que el pont de desembre no pugui ser una bona destinació per fer una travessia costanera o per fer un curs intensiu de vela de creuer? Al Port de Badalona tenim molt clar que s’ha de fugir de l’estacionalitat en la navegació, especialment des d’un port urbà i un port base que no està sotmès a grans alteracions d’acord amb el que de manera clàssica es concep com a temporada alta i temporada baixa. Des del Centre de Navegants i des de Veler Onas ofertan aquestes propostes. També podeu fer tastets de la diversitat d’activitats per gaudir en una jornada o unes hores (caiac, vela lleugera, pàdel,...)