NOTICIES

COM VEIEN LA FAUNA MARINA AL MÓN ANTIC, LA CITA D'"ANAR A MAR" DEL MES DE MARÇ 

 

El món antic sentia una gran fascinació per la fauna marina. Tant a la ceràmica micènica, la cultura minoica o als mosaics i frescos romans hi trobem representacions de la fauna marina. Algunes d’un realisme sorprenent i, d’altres, una interpretació o idealització del món marí. Sense anar més lluny, a Badalona, hi trobem mosaics amb pops i dofins i a les darreres excavacions al lateral de l’autopista ha aparegut un mosaic amb dos peixos. Farem un recorregut pel passat on les imatges reflectides als mosaics, frescos o ceràmica ens donen molta informació de com era el mar fa dos mil anys i, fins i tot, algunes pistes de l’actual canvi climàtic. Ens ho explicarà l’Enric Cahner i Monzó, biòleg especialitzat en zoologia i biologia marina i cap del departament d’Educació Ambiental Ajuntament de Badalona, serà a l’Escola del Mar en el marc del cicle “Anar a Mar”, que organitzem conjuntament.

 

EL PORT ACULL EL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE PESCA AMB EMBARCACIÓ FONDEJADA

 

La Federació Catalana de Pesca organitza a través del Club de Pesca Esportiva Badamar el Campionat de Catalunya de Pesca Fondejada, que classificarà per a la mateixa categoria de concurs a nivell estatal per a individuals, parelles i clubs. La cita serà molt matinera, a les 6.00 ja hi haurà moviment. Però especialment hi haurà augment d’entrades i sortides del Port a les 11 del matí quan acabi la primera mànega i a les 16.30 hores, quan les embarcacions participants retornin per lliurar la seva captura, un cop ja finalitzat la competició esportiva. Que continuarà amb un dinar i el lliurament dels premis.

 

AFECTACIONS A L’ACCÉS A LA BOCANA DE 15.00 A 18H PER REGATA DE BATELS

 

El Club Rem Badalona, Club de Rem Santa Cristina, Club Natació Badalona, Club de Rem Palamós i  Club Nàutic Bétulo, amb la col·laboració de Marina Badalona i la Federació Catalana de Rem organitzen la IV edició de la lliga de batel interclubs, amb quatre sessions: la primera, el dissabte 3 de febrer al Port de Badalona, la segona, el 24 de febrer a Palamós, la tercera de nou a Badalona, per al dia 10 de març i la quarta a Lloret de Mar, en un data per confirmar. La competició, amb distàncies que varien dels 400m als 2100m, començarà a les 15.30h i afectarà de manera puntual a l’accés a la bocana. Són contrarellotges que sortiran cada 30 minuts. La proposta està oberta a tots els clubs de rem, amb independència que disposin o no de batel, que és l’embarcació més petita de rem que hi ha al port. Inclou 4 vogadors o vogadores, 1 timoner i cadascú maneja un rem.